‘Sonsuz’ enerji kaynağı için sınırları zorlayan deney

ABD’de dünyanın en güçlü lazeri ile Jüpiter ve Neptün’ün çekirdekleri laboratuar ortamında canlandırıldı

ABD’deki bilim insanları, dünyanın en büyük lazer sistemini kullanarak milimetrik bir elmas parçasına yeryüzündeki atmosfer basıncının 50 milyon katı güç uyguladı.

Sıradışı deney, Amerikan Enerji Bakanlığı’nın California eyaletindeki Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı’nda kurulan National Ignition Facility (Ulusal Ateşleme Tesisi)’nde yapıldı. ‘Temiz ve sınırsız’ enerji araştırmaları kapsamındaki deney ile Jüpiter ve Neptün gibi dev gezegenlerin aşırı sıcak çekirdeklerindeki olağanüstü koşullar laboratuvar ortamında canlandırıldı.

Aynı anda ateşlenen 192 lazer topundan 176’sı, 1 milimetre büyüklüğündeki sentetik bir elmas parçasının üst ve alt bölümlerine dünyadaki atmosfer basıncının 50 milyon katı gücünde füzyon lazer ışını uyguladı.

JÜPİTER VE NEPTÜN’ÜN ÇEKİRDEKLERİ CANLANDIRILDI

Fizikçiler, inanılmaz boyutlardaki sıcaklığa maruz kalan elmasta meydana gelen reaksiyonları ölçtü. Dünya üzerinde hiç denenmemiş boyutta sıkıştırılan silindirik şeklindeki elmas, saate 175 bin kilometre hızındaki lazer ışınları ile büküldü. Elmas üzerinde toplam 5 trilyon pascal (5 terapascal) gücünde basınç uygulandı. Elmasın yoğunluğu 3 kat artarken kütlesi yüzde 25’ine kadar azaldı.

Bir sonraki aşamada ise basınca dayanabilen elmas örneklerine Jüpiter’in çekirdeğindeki basıncın miktarı olduğu düşünülen 7 terapascal gücünde lazer ateşlemesi yapılacak. Elde edilen veriler, bilim insanlarına dev gezegenlerin ekstrem koşullarını daha iyi anlama ve sınırsız temiz enerji kaynağı oluşturma araştırmaları için eşsiz bilgiler sunacak. Deney sonuçlarına yönelik analiz, bilim dergisi Nature’da yayınlandı.

“‘Sonsuz’ enerji kaynağı için sınırları zorlayan deney” için bir yorum

  1. Zıt kutupların yakınlığı arasında herzaman enerji açığa çıkar. Soğuk-sıcak, pozitif – negatif gibi . Bu enerjiyi kullanmak için teknikler geliştirilebilir. Uygun şartlarda tüm enerjiler birbirine dönüşebilir. Ortaya çıkan bir enerji tersine çevrilebilir. Sonsuz enerji yoktur. Dünyada ve Uzay ortamında sürekli bir enerji dönüşümü vardır. Enerji kayıplar aza indirilerek muhafaza edilebilirse sonsuz zannedilen bir devirdaim ortaya çıkar. Bu sebebten sınırsız enerji yada sonsuz enerji diye bişey dünyada yoktur. Uzay ortamında ise enerjiler sürekli değişim ve dönüşüm halindedir. Bu ortamdaki enerji dönüşümleri ancak sonsuz enerji olarak adlandırılabilir. İnsanoğlu için sonsuz enerji görsel olmalıdır. Bu sebebten sonsuz enerjiden beklenti ve kasıt farklıdır. Ortaya çıkan tüm enerjiler dönüşerek devam eder. Bu döngü içinde dönüşen kısımlardan dolayı bir miktar kayıplar ortaya çıkar. Aynı zamanda ortaya çıkan tüm enerjiler bir etki ortaya çırarır. Zaman diye bir şey gerçekte yoktur. Sonsuzluğun olduğu yerde zaman olmaz. Zaman sizin belirlediğiniz referanslara ait görsel değişimlerdir. Bunların bir kısmı gözle görülebilir. Tabiatta hiç bir şey ziyan olmaz. Düşünce ve hayal etmek gibi bu tür enerjilerde gelecek içinde bir hedeftir. Bu hedefler herzaman uygun koşulların oluşmasını bekler. Fırsatları kovalar. Tabiatta herşey titreşim halindedir. Titreşimin rezonans frekansı önemlidir. Rezonans frekansı salıncakta sallanan bir kişiyi sallamak gibidir. Tam size doğru geldiğinde doğru zamanda iterseniz bu o salıncakta sallanan kişinin rezonans frekansı demektir. Bu sebebten hayattaki hareketlerinizin stabilize ve sürekli olması önemlidir. 05.11.2017 Ümit Edikli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir