Güney kutbunda gizemli ‘piramit’

YouTube’a yüklenen ilginç bir video, Güney kutbunda bir piramit olup olmadığı tartışmasına yol açtı.

Video paylaşım sitesi YouTube’da geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir klip, Güney kutbu yakınlarında piramit benzeri bir yapı olduğu tartışmasını doğurdu. Bazı uzmanlar, yapının buz katmanı içinden çıkıntı yapan dağ zirvesi ‘nunatak’ olduğunu belirtiyor.

Genellikle komplo teorisi videoları paylaşan ‘thirdphaseofmoon’ adlı kullanıcı, 10 Kasım’da yayınladığı klibinde, Güney kutbundaki bu piramit benzeri yapının gizemli bir uzaylı üssü olduğunu iddia etti. Hatta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bu piramidi ziyaret ettiğini öne sürdü.

YouTube kullanıcısı, videodaki görüntülerin Google Earth’ten alındığını iddia etse de yorum yapan bazı kullanıcılar fotoğraflarda oynama yapıldığını ve sahte olduğunu savunarak tepki gösterdi.

UFO Araştırmaları yazarı Nigel Watson, Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, “Bence doğal yollarla oluşmuş bir dağ zirvesi (nunatak) photoshop programında yapılan oynamalarla piramide benzetilmiş. Piramitler her zaman komplo teorisyenlerinin ilgi odağıdır, her zaman mistiklerdir” diyerek tartışmaya nokta koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir