Otomatik pilot kazadan önce yolcuyu böyle uyardı (Video)

Tesla’nın sürücüsüz aracındaki otomatik pilot, önünde gerçekleşecek kazayı saniyeler önce haber veriyor.

Hollanda’da meydana gelen bir trafik kazasından saniyeler önce arkadan gelen sürücüsüz Tesla marka otomobildeki otomatik pilotun yolcuları uyardığı ortaya çıktı.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, en son geçtiğimiz yaz sürücüsüz otomatik pilotun 8. versiyonunu geliştirmişti. Şirketin milyarder CEO’su Elon Musk, otomatik fren özelliği de bulunan sistemin “hayat kurtarıcı” olabileceğini ifade etmişti.

YouTube’da dün paylaşılan videoda, Tesla marka otomobilin araç içi kamerasına yansıyan bir trafik kazası görülüyor. Karayolunda seyreden bir otomobilin önündeki araca fazla yaklaşması sonucu Tesla’nın içinde alarm sesi duyuluyor. Alarmdan saniyeler sonra çarpışma gerçekleşiyor. Çarpışmanın hemen ardından Tesla’nın otomatik frenleri devreye giriyor ve güvenli bir şekilde duruyor.

Kazada kimsenin ciddi bir şekilde yaralanmadığı öğrenildi. Tesla marka otomobillerde yer alan otomatik pilot, görsel sensörler içeren bir radar detektörü ile önündeki diğer araçların hareketlerini de takip edebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir