2 bin 300 yıllık kılıç, kınından böyle çıkarıldı (Video)

Sağlam bulunan kılıcın M.Ö. 475 -221 yılları arasındaki Çin’in savaşan devletler çağından kaldığı belirtiliyor.

Arkeologlar için inanılmaz bir an: Çin’de bulunan 2 bin 300 yıllık kılıcın asırlar sonra ilk kez kınından çıkarılma anları görüntülendi. Kılıcın hala parlak, keskin ve ölümcül olduğu görüldü.

Yerel basında çıkan haberlere göre, kınında korunmuş haldeki kılıç, Çin medeniyetinin doğduğu merkez Henan vilayetinde ortaya çıkarılan bir tabutun içinde bulundu. Keşfi yapan Henan Kültürel Kalıntılar ve Arkeoloji Enstitüsü uzmanları, kılıcın M.Ö 475 – 221 yılları arasındaki Çin’in savaşan devletler çağı döneminden kaldığını belirtiyor.

Araştırmayı yapan ekibin lideri Wu Zhijiang, “Aslında bölgede iyi korunmuş kılıçlarla karşılaşmamız tesadüf değil. Chu Krallığı döneminden kalma antik mezarlar, çevre koşullarından ve nemden etkilenmeyecek şekilde iyi mühürlenirdi. Böylece silahlar oksitlenmeden günümüze kadar ulaşabiliyor” açıklamasını yaptı. Uzmanlar, kılıcın bulunduğu tabutun kime ait olduğunu belirlemeye çalışıyor.


(Bilimpro.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden ve yazarın adı belirtilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir