Dubai’de dönen gökdelen inşa ediliyor (Video)

360 derece dönebilen otel katları ile misafirler gün doğumu ve batımını aynı odadan izleyebilecek.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin turizm ve ekonomi merkezi Dubai’de 2008’den bu yana üzerinde çalışılan bir ‘dönen’ gökdelen-otel konsepti gerçek oluyor. Bütün katları 360 derece dönebilecek olan dev bina 2020’de inşa edilecek.

İtalyan mimar David Fisher tarafından dizayn edilen The Dynamic Tower Hotel (Dinamik Kule Hotel) adlı sıradışı gökdelen, 420 metre yüksekliğinde ve 80 katlı olacak. Beton merkezin etrafında her biri birbirinden bağımsız olarak dönebilecek olan katlarda kalan misafirler, gün doğumunu ve gün batımını aynı odadan izleyebilecek. Dokunmatik panelle ya da seslenerek kumanda edilebilecek olan katların dönüş hızı misafirlerin isteğine göre ayarlanabilecek.

Enerjisini kendisi üretecek olan döner – kulede rüzgar türbinleri ve güneş panelleri bulunuyor. Her katta 79 rüzgar türbini olacağı belirtiliyor. Eğer bu katlardan birisine sahip olmak isterseniz 30 milyon dolar ödemeniz gerekiyor. Binanın toplam maliyetinin 441 milyon dolar olacağı öngörülüyor.

Dubai’deki ilk döner kule 2013 yılında açılmıştı. 310 metre yüksekliğindeki 75 katlı Cayan Kulesi’nin yapımında insan DNA’sının sarmal şeklinden esinlenilmişti.


(Bilimpro.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden ve yazarın adı belirtilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir