Gelibolu’yu ‘Minecraft’ oyununda inşa ettiler (Video)

Yeni Zelandalı öğrenciler, Çanakkale Savaşı’ndaki Gelibolu’yu sanal dünyaya taşıdı.

Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı 1915 yılının Gelibolu Yarımadası, dünyaca ünlü Minecraft oyununda, bir yıllık zahmetli bir çalışmanın ardından sanal olarak yeniden oluşturuldu.

Yeni Zelanda’nın Auckland kentindeki Alfritson Koleji öğrencileri, neredeyse binlerce saat harcayarak Gelibolu’yu Minecraft’ta adeta yeniden inşa etti. Auckland Savaş Müzesi’ndeki fotoğraf, harita ve hikayelerden faydalanan kolej öğrencileri, hayli uzun bir sürecin ardından yer şekillerini, askeri gemileri ve Çanakkale Savaşı’nın bazı detaylarını sanal dünyaya taşıdı.

Minecraft, yılların eskitemediği ve hiçbir şekilde popülerliğini kaybetmeyen ender oyunlardan biri. Oyunda dikkat çeken özelliklerin belki de en önemlisi açık dünyada birbirinden farklı yapılar yapmak. Dünyadaki birçok yapının taklidi burada yapılabiliyor.

“ADETA BİR RESİM YAPMAK GİBİYDİ”

Müze ve kolej yetkilileri, ortaya çıkan eser sayesinde gençlerin bu konuya ilgisini artırmayı hedefliyor. Kolej öğretmenlerinden Mark Sutherland, “Minecraft’taki inşa çalışması adeta bir resim yapmak gibiydi. Boş bir tual ile başladık. Öğrenciler araştırmalarıyla ve emekleriyle zamanla onu doldurdu. Arazileri inşa sırasında araştırdılar, bu sayede tarihi birçok detayı da öğrenmiş oldular. Günümüzde çocukları bilgilendirmek bazen çok zor, anladıkları dilden konuşmuş olduk” açıklamasını yaptı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir