Mars üzerinde nefes kesen yolculuk (Video)

Üç boyutlu gerçek Mars görüntülerinden oluşan bu video klip ile gizemli gezegeni ziyaret edin.

Finlandiyalı bir film yapımcısı, NASA tarafından elde edilen binlerce Mars yüzeyi fotoğrafını birleştirerek kızıl gezegenle ilgili şimdiye kadar yapılmış en gerçekçi uçuş simülasyonunu hazırladı.

NASA uzay aracı Mars Keşif Uydusu’nun HiRISE kamerası ile çektiği 50 bini aşkın yüksek çözünürlükle fotoğrafı 3 boyutlu hale getiren yapımcı Jan Fröjdman, 33 bin referans noktası belirleyerek 3 ay süren bir çalışmayla 4 dakikalık olağanüstü bir video oluşturdu.

Söz konusu klip, okyanusları, gölleri ve sulak vadileriyle yaklaşık 4 milyar yıl önce Dünya gibi yaşama uygun bir yer olduğu düşünülen Mars’ın günümüzde sahip olduğu birbirinden ilginç yer şekillerini gözler önüne seriyor. Fröjdman’ın ‘Gerçek Mars Üzerinde Hayali Uçuş’ adını verdiği filmi izleyenler, derin vadiler, kraterler, dağlar, kanyonlar ve birer tabloya benzeyen ilginç araziler üzerinde büyüleyici bir yolculuğa çıkıyor.

Mars’ın Phobos uydusu ile başlayan görüntülerdeki bütün detaylara hakim olabilmeniz için 2K kalitesiyle ve tam ekran izlemenizi tavsiye ederiz. İyi seyirler.

Müzik: Neil Cross – Different Universe

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir