Tasarım harikası uçuş aracı (Video)

Elektrikli 8 pervanesi olan ‘I.F.O.’ bir saat havada kalarak 2 kişiyi taşıyabilecek.

İtalya merkezli futuristik mini-yat tasarım firması Jet Capsule, iki kişi taşıyabilen drone/kopter konsepti geliştirdi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, şirketin sahibi Pierpaolo Lazzarini tarafından dizayn edilen ‘tanımlanamayan uçan obje’ (U.F.O.) benzeri aracın ismi ‘tanımlanan uçan obje’ (I.F.O.) olarak belirlendi. 8 adet elektrikli ve devir hareketli motora sahip olacak olan I.F.O. saatte yaklaşık 200 kilometre hıza ulaşabilecek ve sıradan bir helikopterin çıkabildiği irtifalara yükselebilecek.

cockpit1

Şarj edilebilir bataryalar I.F.O.’nun dış diskinde, yedek güç kaynağı ise merkez ana gövdede yer alacak. Aracın havada kalabileceği sürenin 60 – 70 dakika olacağı belirtiliyor. 3 metre yükseklikteki aracın kokpit kapsülü 2 metre çapında olacak. Taşıtın ağırlığını artırmayan güçlü bir karbon fiber maddeden yapılacak. I.F.O.’nun kokpiti acil durumlarda motorlardan ayrılabilecek şekilde üretilecek. Koltuklardaki paraşütler yolcuları emniyetle yere indirebilecek.

I.F.O.’yu tasarlayan Pierpaolo Lazzarini, konsepti gerçeğe dönüştürecek teknoloji yatırımcılarıyla görüştüğünü, maliyetinin ne kadar olacağının henüz belirlenmediğini söyledi.

ifo2

 

“Tasarım harikası uçuş aracı (Video)” için bir yorum

  1. Geri bildirim: tabletkitabesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir