Gökyüzü kaykayı: Flyboard Air (Video)

Bir bilim kurgu ürünü daha gerçeğe dönüşüyor, uçmaya hazırlanın!

Çok uzak olmayan bir gelecekte evinizden iş yerinize bir uçan kaykay ile gitmeniz mümkün olabilir. Hollywood klasiklerinden ‘Geleceğe Dönüş’ (Back to the Future) filminde gördüğümüz uçan kaykaya bir adım daha yaklaşıldı. Deniz üstünde kuvvetli bir şekilde su püskürterek insanların uçmasını sağlayan Flyboard’ın üreticisi Zapata Racing şirketi, uçma işlemini artık tazyikli su olmadan gerçekleştiren Flyboard Air’i geliştirdi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, şirketin kurucusu olan eski dünya jetski şampiyonu Frank Zapata’nın üretip test ettiği Flyboard Air’in en yeni versiyonu, yaklaşık 3 bin 48 metre yükselebiliyor. (New York’taki Empire States binasından 7 kat yüksek). ‘Bağımsız İtiş Ünitesi’ kullanan araç, 10 dakika havada kalabiliyor ve saatte 150 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Araç yere güçlü bir şekilde hava üfleyerek havada kalabiliyor. Prensip olarak bir kaykaydan çok bir sırt roketini (jet pack) andırıyor. 2012’den beri Flyboard Air üzerinde çalışan 37 yaşındaki Frank Zapata, projeyi başta ‘sırta takılabilir’ olarak düşünmüş. Ancak daha sonra yakıt tankı ve motorlar, pilotun üzerinde bir hörgüç gibi görüneceğinden ve ayak altı kadar güvenli olmayacağından son hali bu şekilde tasarlanmış.

Zapata Racing’in geliştirdiği diğer ürünlerin aksine Flyboard Air sadece su üzerinde çalışmıyor. Ancak yumuşak bir iniş istiyorsanız ürünü su üzerinde kullanmanız tavsiye ediliyor. Henüz testleri devam eden Flyboard Air’e şimdilik bir fiyat biçilmiş değil. Ancak şirketin diğer ürünlerinin ücretleri 2 bin 600 dolar ila 12 bin dolar arasında değişiyor.


(Bilimpro.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden ve yazarın adı belirtilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz)

“Gökyüzü kaykayı: Flyboard Air (Video)” için 2 yorum

  1. Merhaba öncelikle emeğiniz için teşekkürler. Peki cihazın çalışma prensibi ve iç yapısıyla ilgili bilgilendirme yapabiliyor musunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir