Katlanıp telefona dönüşen tablet geliştirildi (Video)

Lenovo’nun bükülebilir cihazı Folio, tablet ve akıllı telefon teknolojisini bir araya getiriyor.

Çinli teknoloji devi Lenovo, ortasından büküldüğünde akıllı telefona dönüşebilen ve kolaylıkla cebe sığabilen tablet prototipi ‘Folio’yu tanıttı.

Mashable’ın haberine göre, geçtiğimiz hafta Şanghay’da düzenlenen üçüncü yıllık Tech World etkinliğinde ilk kez gösterilen Lenovo’nun Folio tableti tamamen katlanabilir bir yapıda. 7,8 inç ekrana ve 1,920 x 1,440 çözünürlüğe sahip olan cihaz, Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile çalışıyor. Tablet, büküldüğünde 5,5 inç’lik bir telefona dönüşüyor.

Eğer Folio’yu katlayıp bir telefon olarak kullandığınızda fotoğraf çekerseniz, arka ekranda fotoğraflanan nesnenin veya kişinin fotoğraf önizlemesi görüntüleniyor. Cihaz büküldüğünde ya da açıldığında ekrandaki kullanıcı arayüzü de otomatik olarak kendisini ayarlayabiliyor.

Uzmanlara göre Lenovo Folio, tabletlerle telefonları birleştirerek büyük bir boşluğu dolduruyor ve ilk kez tam anlamıyla “hepsi bir arada” seçeneği sunuyor. Bununla birlikte cihazın henüz bir ‘konsept’ aşamasında olduğunu ve seri üretiminin yapılmadığını hatırlatalım. Tabletin çıkış tarihi ve satış fiyatı konusunda bir bilgi bulunmuyor.


(Bilimpro.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden ve yazarın adı belirtilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir