25 yıldır her gün buluşuyorlar (Video)

İnsanlar ve hayvanlar arasındaki en sıcak dostluklardan birisi Japonya’da görülüyor.

Eşine az rastlanacak türde bir dostluk hikayesi, çeyrek asırdır Japonya karasularında yaşanıyor. 79 yaşındaki bir dalgıç, 25 yıldır bir Asyalı koyun dişli lapina balığı ile buluşuyor.

Yerel basının haberlerine göre, Japon dalgıç Hiroyuki Arakawa, 1992 yılında Tateyama bölgesindeki Hasama Su Parkı’nın derinliklerinde yaralı bir Asyalı sheepshead wrasse (koyun dişli lapina) ile karşılaştı. Dalgıç Arakawa, ‘Yoriko’ adını verdiği balığı iyileştirmek ve yengeçlerle beslemek için her gün bölgede dalış yapmaya başladı. Tedavi zamanla sonuç verdi ve Yoriko iyileşti. Bu süre içerisinde her gün bir araya gelen ikili arasında bir duygusal bağ da oluştu.

79 yaşındaki Arakawa, 25 yıldır her gün usanmadan dalarak Yoriko’yu buluyor, onu minik bir öpücük ile karşılayarak ziyaret ediyor ve büyük bir sevgiyle ona bakıyor. Dalgıcın hareketlerine alışan Yoriko, sadece Arakawa’nın kendisini öpmesine izin veriyor.

60 yıldır dalgıçlık yaptığını belirten Hiroyuki Arakawa, “Yıllar önce yaklaşık 20 metre derinlikte tapınak benzeri bir yapı inşa etmiştik. Yoriko da o bölgede yaşıyordu. Bir gün kendi avını yakalayamayacak kadar yorgun ve yaralı olduğunu gördük. Onu her gün 5 yengeçle besledim. Zamanla aramızda bir bağ oluştu, onu çok seviyorum” diyor. Arakawa, mesleğini yapabildiği sürece Yoriko’yu görmeye devam edeceğini sözlerine ekliyor.


(Bilimpro.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden ve yazarın adı belirtilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir