Trafikten kurtaracak çözüm: ‘SureFly’

ABD’de tasarlanan ‘kişisel’ hava aracı 2019’da satışa çıkarılacak.

ABD’de bir elektrikli araç tasarımı şirketi, kalabalık şehirlerdeki ulaşımı kolaylaştıracak nitelikte iki kişilik mini-helikopter konsepti geliştirdi. SureFly adı verilen aracın 2019’da havalanması planlanıyor.

Elektrikle çalışacak olan ‘kişisel’ hava aracı, Cincinnati eyaletindeki Workhorse şirketi tarafından dizayn edildi. 4 kolunda 8 pervanesi bulunan SureFly’da elektrik üreten hibrit gaz yanma motoru ile şarjı depolamak için batarya takımı yer alacak. Depolama işlemi, uçuşlar arasındaki uzun pil şarj sürelerine olan ihtiyacı ortadan kaldıracak. 180 kilogram taşıyabilen araç, 1200 metre yükseğe çıkabilecek ve tek şarjla 112 kilometrelik bir uçuş menziline sahip olacak.

surefly_helikopter2

Karbon fiberden yapılacak olan gövde ve kokpit, SureFly’ın hafif ve sağlam bir yapısının olmasını sağlayacak. Araç katlanabilir üst kolları sayesinde park halindeyken en fazla bir kamyonet kadar yer kaplayacak. Oldukça kolay bir kullanım imkanı sağlayan SureFly, özellikle yoğun kent yaşamında trafikten kaçmak isteyen müşterilerine rahat bir ulaşım imkanı verecek.

surefly_helikopter3

SureFly’ın helikopterlerden daha güvenli olacağını belirten Workhorse yetkilileri, motor arızası durumuna karşı araçta yedek bir batarya bulunacağını, gerekirse gövdeyi aşağı indiren balistik bir paraşütün açılacağını kaydediyor.

surefly_helikopter4

“78 yıl sonra helikopteri yeniden icat ettiklerini” belirten mühendisler, SureFly’ın maliyetinin 200 bin dolar civarında olacağını kaydediyor. Aracın resmi tanıtımı 19 Haziran’daki Paris Hava Şov’da gerçekleşecek.


(Bilimpro.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden ve yazarın adı belirtilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir