Esrarengiz ‘HAARP’ tesisinden yeni görüntüler yayınlandı (Video)

Birçok komplo teorisinde adı geçen ve küresel bir silah olduğu iddia edilen Yüksek Frekans Aktif Auroral Araştırma Programı (High Frequency Active Auroral Research Program – HAARP) tesisi, geçtiğimiz haftalarda sivil bir girişimin gökyüzü görüntüleme projesinde kullanıldı.

1990’larda ABD’nin Alaska eyaletinin doğusunda ıssız bir bölgede kurulan HAARP yerleşkesi, çok sayıda gizemi içinde barındıran büyük bir atmosferik ısıtma tesisi. Sırasıyla Amerikan Hava Kuvvetleri, Amerikan donanması, Alaska Fairbanks Üniversitesi (UAF) ve Pentagon’a bağlı Savunma Araştırmaları Projesi Ajansı (DARPA) tarafından yönetilen tesis, en son 2015 yılında tamamıyla UAF’ın kontrolüne verildi.

Skyglow adı verilen bir gözlem projesi kapsamında, birçok belgesel yapımında çalışmış olan yönetmen ve fotoğrafçı Harun Mehmedinovic, time lapse (hızlandırılmış görüntü) tekniği ile çok az kişinin içine girebildiği HAARP yerleşkesinden kuzey kutup ışıklarının eşsiz güzellikteki görüntülerini çekti. Aurora borealis adlı bu ışıklar, atmosferin 100 ila 1000 kilometre aralığında oluşuyor.

Komplo teorisyenleri için eğlenceli bir hedef olan, atmosfere ve yer hareketlerine etki edebildiği öne sürülen HAARP, bünyesindeki ileri teknoloji ürünü anten tarlası sayesinde büyük seller, yıkıcı kuraklıklar, güçlü kasırgalar, hortumlar, fırtınalar, uçak kazaları ve depremleri tetiklemekle suçlanıyor.


(Bilimpro.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden ve yazarın adı belirtilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir